Raspored bogoslužja pape Franje u Velikom tjednu

Objavljeno: 20. ožujka 2013.

Ured za papinske bogoslužne obrede objavio je raspored liturgijskih slavlja koja će papa Franjo predvoditi u Velikomtjednu.

Na Cvjetnicu, u nedjelju 24. ožujka, započinje Veliki tjedan. Toga će dana s početkom u 9.30 sati Papa predvoditi misu na Trgu sv. Petra, prije koje će biti blagoslov palmi i procesija. Na

Veliki četvrtak, 28. ožujka, papa Franjo će u 9.30 sati u vatikanskoj bazilici predvoditi Misu posvete ulja, a istoga dana popodne, u 17.30 sati u istoj bazilici Misu večere Gospodnje. Na Veliki petak, 29. ožujka, Sveti će Otac u 17 sati u bazilici sv. Petra predvoditi obrede Muke Gospodnje, nakon čega će poći u Kolosej, gdje će predvoditi Križni put, s početkom u 21.15 sati.

Dan poslije, 30. ožujka, na Veliku subotu, Papa će u 20.30 sati u vatikanskoj bazilici predvoditi Vazmeno bdjenje. Na svetkovinu Uskrsa, 31. ožujka, na Trgu sv. Petra papa Franjo predvodit će svečano euharistijsko slavlje u 10.15 sati, koje će završiti blagoslovom Urbi et orbi – Gradu i svijetu, koje će Sveti Otac podijeliti sa središnje lože bazilike sv. Petra. (ika/bitno.net)Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: