SIMPOZIJ VINKOVSKE OBITELJI U RIMU

Objavljeno: 15. ožujka 2017.

S velikom vas radošću pozivam u Rim na Simpozij Vinkovske obitelji koji će se održati tijekom  vikenda  od 12. do 15. listopada 2017. godine. Tema našeg Jubileja – “Stranca primiti” – središnja je za taj događaj. Simpozij se održava od četvrtka (dan registracije) do nedjelje u 13.00 sati.

Vjerujem da je Božji dar moći proslaviti taj događaj zajedno s papom Franjom, koji će nam se pridružiti u subotu, 14. listopada. Privilegirani smo također što ćemo s nama u Rimu toga vikenda imati relikvijar sa srcem svetog Vinka, koje je započelo svoje putovanje po svijetu.


Detalje o Simpoziju možete pronaći u ovom PDF prilogu.

Simpozij Vinkovske obitelji


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: