Slavlje jubilejâ u Rijeci

Objavljeno: 1. rujna 2022.

Na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, 15. kolovoza 2022., za svoj redovnički poziv i služenje u Družbi sestara milosrdnica svetoga Vinka Paulskoga Bogu su zahvalile sestre jubilarke Provincije Majke Dobrog Savjeta u Rijeci.

Na svetoj misi u 9.30, koju je predslavio don Drago Detić, OSB, dijamantni jubilej 60 godina redovničkog života proslavila je  s. M. Karmela Elek. Zahvalne Bogu za 50 godina služenja ponovno su spremno izrekle svoj DA zlatne jubilarke: s. M. Edita Lukić, s. M. Danijela Sinčić, s. M. Valerija Vuradin i s. Milena Kramar. Predvođene provincijalnom poglavaricom s. Anom Marijom Rakocija u jednostavnosti i zahvalnosti srca, u zajedništvu sa svojim sestrama sve su zahvalile Gospodinu koji ih je sve do sada u ljubavi i vjernosti vodio. Izgovarajući obrazac zavjetovanja obnovile su svoje redovničke zavjete sa željom i molitvom u srcu da ih On, koji ih je do ovoga časa doveo nevidljiv, vodi koncu njihovih želja. To je sam naš Gospodin Isus Krist, kojega su za života svim srcem ljubile, kojemu su u najpotrebnijima služile i komu neka je za sve ovo hvala, čast i slava u vijeke vjekova. Amen!


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: