Slavlje prvih redovničkih zavjeta na Salomonskim Otocima

Objavljeno: 12. svibnja 2021.

Družba sestara milosrdnica postala je bogatija za dvije nove članice koje su položile prve redovničke zavjete na svetkovinu Majke Lujze, 9. svibnja ove godine, u župskoj crkvi Duha Svetoga u Bumi, biskupija Auki na Salomonskim Otocima. Svečano misno slavlje predslavio je nadbiskup Christopher Cardone, OP, koji je prije deset godina pozvao sestre milosrdnice na ove daleke otoke. Tako se polaganje privremenih zavjeta prvih domaćih djevojaka s. Jeanear Nauta i s. Sylvester Afea stopilo sa slavljem desete obljetnice dolaska prvih sestara milosrdnica na Salomonske Otoke. U ovom iznimnom slavlju  sudjelovalo je mnoštvo vjernika koji su za ovu prigodu došli iz udaljenih sela kamionima, čamcima ili pješice. Neizmjerno smo zahvalne dragom Bogu što nam iskazuje svoje milosrđe koje nema granica. Neka Božje djelo po nama raste.

 


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: