SLAVLJE PRVIH ZAVJETA I ZLATNOG JUBILEJA U ARGENTINI

Objavljeno: 3. veljače 2022.

“Gospodin izabra malene kako bi ih učinio velikima u svojoj službi” naglasio je predsjedatelj euharistijskoga slavlja u propovijedi na blagdan Prikazanja Gospodinova, u kući novicijata u Villa Elisi.

Istaknuo je “kako se malenost pozvanih očituje kroz vjernost našim zavjetima, a na poseban način u zlatnom jubileju s. M. Edite Lukić”, provincijalne poglavarice, “i na početku redovničkog predanja koje je po prvim zavjetima započela novakinja s. M. Brenda Rosales.”

Svečanosti polaganja prvih zavjeta i zlatnom jubileju  prisustvovala je većina sestara Provincije Krista Kralja – Argentina, obitelj zavjetovanice i prijatelji. Nakon svečanog euharistijskog slavlja uslijedio je agapé u samostanskom vrtu.


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: