Slavlje ulaska u novicijat

Objavljeno: 19. svibnja 2022.

Uoči svetkovine sv. Lujze de Marillac 8. svibnja 2022., u kapeli Duhovnog centra sv. Lujza u Bumi, proslavljen je obred ulaska u novicijat naše postulantice Clotilde Wale iz Suu zajednice (Lagun) koja pripada župi Buma – Salomonski Otoci. Obred je predvodio p. Johan Adai, a na slavlju su, uz sestre naše misijske zajednice u Bumi, bili i roditelji postulantice: otac Josip i majka Apolonija. Clotilda je nakon jednogodišnje postulature započela dvogodišnju pripravu za redovnički život pod vodstvom učiteljice s. M. Magdalene Marić dobivši redovničko ime sestra Marija Clotilda. Novakinji od srca čestitamo i molitvom ju pratimo na putu redovničkog posvećenja.


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: