Slavlje ulaska u novicijat

Objavljeno: 19. svibnja 2022.

Uoči svetkovine sv. Lujze de Marillac 8. svibnja 2022., u kapeli Duhovnog centra sv. Lujza u Bumi, proslavljen je obred ulaska u novicijat naše postulantice Clotilde Wale iz Suu zajednice (Lagun) koja pripada župi Buma – Salomonski Otoci. Obred je predvodio p. Johan Adai, a na slavlju su, uz sestre naše misijske zajednice u Bumi, bili i roditelji postulantice: otac Josip i majka Apolonija. Clotilda je nakon jednogodišnje postulature započela dvogodišnju pripravu za redovnički život pod vodstvom učiteljice s. M. Magdalene Marić dobivši redovničko ime sestra Marija Clotilda. Novakinji od srca čestitamo i molitvom ju pratimo na putu redovničkog posvećenja.


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: