Slavlje ulaska u postulaturu u Bumi

Objavljeno: 8. rujna 2018.

Na blagdan Male Gospe, u kapeli edukacijskog centra „Majka Lujza“ u Bumi, prve dvije kandidatice sa Salomonskih Otoka Jeanear Nauta i Sylvester Afea, koje su prije godinu dana stupile u našu nedavno otvorenu misijsku zajednicu, službeno su započele postulaturu. Duhovnu obnovu i svečano euharistijsko slavlje u 17 sati predvodio je vlč. John Adai. Na kraju svete mise bio je svečani čin ulaska u postulaturu i proglašenje učiteljice postulantica. Vrhovna zamjenica s. M. Jelena Ikić predala je postulantice u ruke novoimenovane učiteljice s. Magdalene Marić, koja je s pouzdanjem u Božju pomoć, preuzela obvezu „da, u skladu s Formativnim planom Družbe, postulantice odgaja i poučava te u svemu za njih skrbi“ (čl. 115. naših Konstitucija). Ulaskom u postulaturu postulantice su počele bližu pripravu za život u Družbi, kojoj je glavna svrha da steknu potrebno vjersko znanje i temeljne pojmove o redovničkome životu te da se postupnim odvajanjem od života u svijetu primjereno priprave za primanje u život novicijata.

Molimo da Gospodin svojim blagoslovom prati rast ove naše male misijske zajednice i obdari ju brojnim duhovnim zvanjima kako bi se Vinkovo djelo milosrdne ljubavi nastavilo i širilo po domaćim duhovnim zvanjima.

 


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: