Slavlje ulaska u postulaturu u Bumi

Objavljeno: 8. rujna 2018.

Na blagdan Male Gospe, u kapeli edukacijskog centra „Majka Lujza“ u Bumi, prve dvije kandidatice sa Salomonskih Otoka Jeanear Nauta i Sylvester Afea, koje su prije godinu dana stupile u našu nedavno otvorenu misijsku zajednicu, službeno su započele postulaturu. Duhovnu obnovu i svečano euharistijsko slavlje u 17 sati predvodio je vlč. John Adai. Na kraju svete mise bio je svečani čin ulaska u postulaturu i proglašenje učiteljice postulantica. Vrhovna zamjenica s. M. Jelena Ikić predala je postulantice u ruke novoimenovane učiteljice s. Magdalene Marić, koja je s pouzdanjem u Božju pomoć, preuzela obvezu „da, u skladu s Formativnim planom Družbe, postulantice odgaja i poučava te u svemu za njih skrbi“ (čl. 115. naših Konstitucija). Ulaskom u postulaturu postulantice su počele bližu pripravu za život u Družbi, kojoj je glavna svrha da steknu potrebno vjersko znanje i temeljne pojmove o redovničkome životu te da se postupnim odvajanjem od života u svijetu primjereno priprave za primanje u život novicijata.

Molimo da Gospodin svojim blagoslovom prati rast ove naše male misijske zajednice i obdari ju brojnim duhovnim zvanjima kako bi se Vinkovo djelo milosrdne ljubavi nastavilo i širilo po domaćim duhovnim zvanjima.

 


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: