SRETAN I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ!

Objavljeno: 25. prosinca 2019.

Bijaše na svijetu i svijet po njemu posta

 i svijet ga ne upozna.“

Iv 1,10

I ovog Božića, u svetoj badnjoj noći k nama dolazi željno očekivani Spasitelj. Ljudska povijest dosiže svoj vrhunac u Utjelovljenoj Riječi – Sinu Božjemu koji iz ljubavi siđe k nama da bude naš život, naše svjetlo, naš mir, smisao našeg života i sva naša radost.

U ovoj Godini jubileja u kojoj promišljamo o povijesnom hodu naše Družbe, dubokom vjerom i poniznošću, srcem punim ljubavi približimo se Novorođenom Djetetu u jaslama. Molimo Ga za duhovnu snagu kako bi nastavile povijesni hod milosrdne ljubavi, za radost služenja da bi bile prepoznatljive po djelima milosrđa, za dar prosvjetljenja i zahvalnosti da bi spoznale koliku nam je milost iskazao dobri Bog i kako nam je uzvišenu zadaću povjerio. Čežnja za Njegovom blizinom i ljubavlju neka nas povede u kuće siromaha, napuštenih, zaboravljenih gdje nas u ispaćenom liku patnika  čeka sam Krist.

Neka Novorođeni Spasitelj unese u naše živote novu svježinu i zadivljenost koja će nas pokrenuti na uvijek nove i istinskom ljubavlju prožete misli, riječi i djela.

S tim mislima i željama sretan Božić i svakim blagoslovom ispunjenu novu 2020. godinu od srca Vam žele sestre milosrdnice.


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: