Susret Vrhovne uprave s upravama provincija i delegatura Družbe

Objavljeno: 9. studenoga 2013.

U Duhovno – obrazovnom centru Marijin dvor u Lužnici, održat će se  od 12. do 15. studenog 2013. godine Susret Vrhovne uprave s upravama provincija i delegatura europskog dijela Družbe. Susret će započeti kratkom Duhovnom pripravom koju će predvoditi o. Anto Gavrić, OP, na temu “Poglavarica – voditeljica zajednice u duhovnom i apostolskom hodu”.

Ostale radne dane Susreta sudionice će provesti u radnom ozračju. Na dnevnom redu će biti sljedeće:

  1. Kratki osvrt na rad Vrhovne uprave, Provincijalnih uprava i Uprava Delegatura u protekloj godini vezano uz provedbu odluka i zaključaka XVI. redovite Glavne skupštine te zaključaka i prijedloga Provincijalnih skupština i skupština Delegatura.
  2. Rezultati dosadašnjeg rada na obnovi naših Konstitucija te zajedničko promišljanje o metodama i oblicima rada na obnovi ostalih Družbinih dokumenata;
  3. Osvrt na Godinu vjere – kakvi su plodovi u zajednici i na osobnom planu;
  4. Odrediti ciljeve i zadatke predloženih Povjerenstava na planu Družbe, provincija i delegatura;
  5. Što se učinilo i što bi se još trebalo učiniti na području početne i trajne redovničke formacije;
  6. Stvaranje zajedničkog kalendara događanja za sljedeću godinu na planu Družbe, provincije i delegature.


Ovaj opsežni i zahtjevni rad Susreta preporučujemo zagovoru naše Nebeske Majke, svetim Zaštitnicima Družbe i molitvama svih sestara Družbe.


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: