Svetkovina sv. Vinka Paulskoga

Objavljeno: 20. rujna 2014.

Svetkovina sv. Vinka Paulskoga

Subota, 27. rujna 2014.

u 18.30 Euharistijsko slavlje predvodi kardinal Josip Bozanić


Trodnevnica

Srijeda, 24. rujna

17.30      Večernja

18.00      Duhovni program predvode bogoslovi

18.30      Euharistijsko slavlje


Četvrtak, 25. rujna

17.30      Večernja

18.00      Duhovni program predvode pripravnice i djevojke internata

18.30      Euharistijsko slavlje


Petak,  26. rujna

17.30      Večernja

18.00      Duhovni program predvodi Gimnazija (ŽOG)

18.30      Euharistijsko slavlje

Euharistijsko slavlje predvodi preč. mr. Anđelko Košćak, rektor


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: