Svetkovina sv. Vinka Paulskoga

Objavljeno: 19. rujna 2021.

Nasljedovati Krista znači nasljedovati ga u djelovanju,

to znači u svagdašnjici čovjeka biti prisutnost i djelovanje ljubavi.

sv. Vinko Paulski

          

U ponedjeljak, 27. rujna 2021., naša Družba slavi svetkovinu svog nebeskog zaštitnika i utemeljitelja sv. Vinka Paulskoga. Koncelebrirano euharistijsko slavlje u 18.30, u sportskom šatoru Ženske opće gimnazije Družbe sestara milosrdnica u Zagrebu (Gundulićeva 12), predvodi varaždinski biskup mons. Bože Radoš.

Svetkovini prethodi trodnevnica od 24. do 26. rujna s molitvom Večernje, krunice i svete mise u 18. 30 koju će predvoditi fra Smiljan Berišić.

Program za svetkovinu sv. Vinka

 


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: