U molitvi s našim misionarkama u Argentini

Objavljeno: 23. prosinca 2023.

(hkm) Život naših misionara i misionarki prepun je izazova, ali molitva i materijalna pomoć svih nas daje snagu da donose Krista i mogu djelovati kako bi olakšali svakodnevicu narodu kojem su poslani. Budimo ustrajni u molitvi i dok misionari i misionarke mole za nas, mi molimo za njih.

Papinska misijska djela u Republici Hrvatskoj pozivaju vas da u badnjoj noći na misama polnoćke budete u molitvi zajedno s našim misionarkama u Argentini:

Bez obzira na kojem kraju svijeta se nalazimo, molitva nosi i povezuje, granice ne postoje.

Život naših misionara i misionarki prepun je izazova, ali molitva i materijalna pomoć svih nas daje snagu da donose Krista i mogu djelovati kako bi olakšali svakodnevicu narodu kojem su poslani. Budimo ustrajni u molitvi i dok misionari i misionarke mole za nas, mi molimo za njih. Dobri Bog će blagosloviti naše molitve i rad naših misionara i misionarki.

Molimo zajedno kako u gužvi koja vlada ovih dana ne bismo zaboravili koga čekamo

Molimo zajedno kako u gužvi koja vlada ovih dana ne bismo zaboravili koga čekamo i tko je u središtu svega – mali Isus, naš Božić. Naše misionarke u Argentini, redovnice Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka, pozivaju da im se pridružimo u molitvi na misi polnoćki. U kapeli Krista Kralja na Dock Sudu, predgrađu Buenos Airesa, 24. prosinca bit će misa na Badnjak u 18 sati s potomcima naših Hrvata (u 22 ujutro 24. prosinca po našem vremenu). U misnu nakanu uključit će dobročinitelje misionara i moliti za misije i sve prijatelje misija.

Uz molitveno zajedništvo susrest ćemo Gospodina i zato udružimo se u molitvi bez obzira na kojem kraju svijeta se nalazili! Nikad ne znamo koga će naša molitva ojačati, možda i spasiti. Kao što ne znamo ni čija molitva je nas spasila.

Povežimo se u molitvi i budimo most da preko nas i drugi osjete Božju ljubav

Naše misionarke, redovnice Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka (s. M. Samuela Vilenica, s. Vincenta Matić, s. Teresa Kovačević, s. M. Nives Kozarić, s. M. Edita Lukić) u Argentini djeluju od 1934. godine. Prihvatile su poziv i započele Vinkovo djelo milosrđa među siromasima. 1939. godine osnovana je Provincija Krista Kralja – Argentina. Sestre su razvile opsežnu odgojno-obrazovnu i socijalno-karitativnu djelatnost koja nadahnuta Vinkovom karizmom i danas donosi obilne duhovne plodove.

Povežimo se u molitvi i budimo most da preko nas i drugi osjete Božju ljubav. Ne zaboravimo da moliti za drugoga znači podijeliti njegov teret i zato vas pozivamo da u svoje molitve uključite naše misionare i misionarke.

Preuzeto sa: hkm.hr


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: