Ulazak u novicijat

Objavljeno: 20. kolovoza 2014.


Na uočnicu svetkovine Velike Gospe, u samostanskoj crkvi sv. Vinka Paulskoga u 16 sati, četiri postulantice europskog dijela naše Družbe stupile su u novicijat. Potaknute božanskim nadahnućem i Božjim milosrđem, one su pred cijelom zajednicom za vrijeme obreda uvođenja u redovnički život, koji je predvodio rektor vlč. Marijan Pavlenić, izrekle svoju molbu da žele upoznati naš način života kako bi kroz vrijeme novicijata naučile slijediti Krista raspetoga u siromaštvu, poslušnosti i čistoći da bi kao redovnice bile spremne za službu Crkvi i ljudima kojima ih Bog pošalje.
Kao izraz te nove duhovne stvarnosti dobile su i nova redovnička imena:
Luca Ešegović, sestra Klara (Provincija Bezgrješnog Začeća BDM – Zagreb)
Antonia Mikotić, sestra Ivana (Provincija Bezgrješnog Začeća BDM – Zagreb)
Ljubica Brusić, sestra Marija Ljubica (Provincija Majke Dobroga Savjeta – Rijeka)
Marija Palić, sestra Marija (Provincija Navještenja Gospodinova – Split)
Radujemo se s njima, preporučamo ih zaštiti Marije na nebo uznesene i molimo im hrabrost i ustrajnost na započetom putu!
Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: