Uskrsna čestitka Časne Majke

Objavljeno: 6. travnja 2021.

Poštovani,

          zora uskrsnog jutra neka obasja Vaše srce i dušu te otkloni svaku tjeskobu, neizvjesnost i strah u ovim teškim vremenima. Isus, Svjetlo svijeta, Pobjednik nad grijehom i smrću, udijelio Vam potrebnu snagu i mir  da živite dostojno svoj kršćanski poziv i djelima milosrdne ljubavi pružate snažno svjedočanstvo pobjede dobra nad zlom.

          On, Raspeti i Uskrsli, bio Vam oslonac u trenucima klonuća, pomoć u životnim borbama i nagrada za neumorni rad na Božjoj njivi. Kristov blagoslov pratio sva Vaša djela i okrunio ih božanskim uspjehom.

          Sretne i blagoslovljene vazmene dane, u ime Družbe sestara milosrdnica i u svoje osobno ime, želi Vam

s. Miroslava Bradica

vrhovna poglavarica

Čestitka Vrhovne poglavarice


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: