Uskrsna čestitka časne majke Miroslave Bradica

Objavljeno: 3. travnja 2015.

»Hrabro samo! Ja sam! Ne bojte se!«

(Mt 14, 27)

Kad riječ izgubi snagu tad šutnja još snažnije progovara. Šutnja Velikog Petka progovorila je zorom Uskrsnuća. Svjetlost je pobijedila tamu, a smrt je postala život. Bog nam je pokazao da patnja, ma koliko bila teška, nema zadnju riječ i da je vječnost konačni cilj ljudskog postojanja.

U Godini posvećenog života na poseban način pozvani smo na dublje ispitivanje svoje posvećenosti i usmjerenosti vječnim vrednotama.

Neka nas Uskrsli Gospodin oslobodi svakog straha i malodušnosti. Njegov primjer bio nam ohrabrenje u svakodnevici kako bismo vršili djela milosrđa u uvjerenju da u svom hodu kročimo prema Uskrslom i Njegovoj beskrajnoj ljubavi.

Sretnu i blagoslovljenu svetkovinu Uskrsnuća Gospodinova želi Vam u ime Družbe sestara milosrdnica i u svoje osobno ime


s. Miroslava Bradica

vrhovna glavarica


VU Uskrs 2015Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: