Uskrsna čestitka Vrhovne poglavarice

Objavljeno: 15. travnja 2022.

Poštovani!

Snaga Božje ljubavi očitovala se najsnažnije u tajni Kristova uskrsnuća i donijela nam najveću radost – pobjedu života nad smrću. Uskrsli Krist budi u ljudskim srcima duboku vjeru da u Božjim očima sve ima svoj smisao, pa i u ovim najtežim danima.

Neka Vam uskrsli Spasitelj bude oslonac u svim životnim borbama te snaga i radost u neumornom zalaganju za bolji svijet. Njegov blagoslov pratio sva Vaša djela i okrunio ih blagoslovom i uspjehom.

Sretan Uskrs i radosne uskrsne dane, u ime Družbe sestara milosrdnica i u svoje osobno ime, želi Vam

 

s. Miroslava Bradica

vrhovna poglavarica


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: