Utorak, 12. ožujka 2013. početak Konklava za izbor novog Pape.

Objavljeno: 8. ožujka 2013.

Na osmoj Generalnoj Kongregaciji, Kolegij Kardinala odlučio je da Konklave za izbor novog Pape započinju u utorak 12. ožujka 2013. godine. Ujutro u Bazilici sv. Petra bit će služena sv. misa “pro eligendo Pontifice” i popodne ulazak kardinala u Konklave.  Susreti (vijećanje) kardinala – kako je objasnio otac Federico Lombardi, započet će već sutra, dok će u nedjelju kardinali služiti sv. misu, svaki u onoj rimskoj crkvi koja mu je dodjeljena kao kardinalu tj. naslovna crkva. Naši kardinali, kard. Josip Bozanić – naslovna crkva je naša hrvatska crkva sv. Jeronima, a kard. Vinko Puljić – naslovna crkva Santuario Madonna del Divino Amore, inače poznato rimsko marijansko svetište.

www.radiovaticana

prevela s. Stjepanka Stanić


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: