[VIDEO] Djevojčica koja je pobijedila tešku bolest kralju Belgije:

Objavljeno: 8. veljače 2014.Kanađanka Jessica Saba rodila se s teškom deformacijom srca, preživjela je zahvaljujući operativnim zahvatima, a njezini roditelji kažu kako danas možda ne bi bila živa da je u Kanadi na snazi onakav zakon kakav žele proglasiti u Belgiji Četverogodišnja djevojčica iz Kanade Jessica Saba snimila je video u kojem apelira na belgijskog kralja Alberta II. da ne potpisuje zakon kojim će njegovo kraljevstvo legalizirati eutanaziju djece, te objašnjava kako se rodila s teškim oštećenjem srca, pa je i sama mogla postati žrtvom takvoga zakona da je kojim slučajem bio na snazi u Kanadi kada se rodila. Belgija će, kako se čini, legalizirati eutanaziju djece, a ovaj video je napravljen upravo kao odgovor na tu groznu vijest iz europske države. U videu koji je objavljen na You Tubeu osim djevojčice pojavljuju se i njezini roditelji – majka Marisa i otac Paul Saba, inače liječnik po struci. “Obraćam vam se na ovaj način, Vaše veličanstvo, kako bih poručio da ne potpisujete zakon o euanaziji djece. Jer, ako to učinite, eutanazija djece postat će praksom koja će se raširit po cijelom svijetu, kao što je to bio i slučaj s eutanazijom odraslih osoba”, rekao je Paul Saba, objašnjavajući kako u pokrajini Quebec, gdje žive, upravo traje rasprava o dopuštanju eutanazije usvajanjem zakona napravljenog prema belgisjkom modelu. Ono što je gorka ironija jest da je upravo Povjerenstvo za ljudska prava pokrajine Quebec predložilo da novi zakon dopusti i eutanaziju djece. Njegova kći Jessica, objasnio je, rodila se prije četiri godine s teškom deformacijom srca i liječnici su joj davali malo šansi. Ipak uz intenzivnu njegu i nekoliko operativnih zahvata uspjela je preživjeti i danas joj je dobro. Paul Saba je dodao kako uz današnju razinu medicine pacijent ne mora trpjeti bol, čak niti u zadnjim trenucima svog života. Marisa Saba rekla je kako će puno roditelja s bolesnom djecom, ako im bude dopuštena mogućnost eutanazije, prerano odustati od borbe za svoje dijete, a da ta borba ne mora biti izgubljena, te da je dokaz za to upravo Jessica. U videu se pojavljuju i stariji brat i sestra kanadske djevojčice. “Za dobro djece ovoga svijeta, molim vas ne potpisujte zakon o eutanaziji djece”, poručila je na kraju Jessica belgijskom kralju. Pogledajte video.

VIDEOZa potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: