[VIDEO] spot Hvala redovnika

Objavljeno: 27. studenoga 2014.

Održana promocija multimedijalnoga projekta redovničke himne „Hvala redovnika“ novoosnovanoga Redovničkoga band aida

Multimedijalni projekt upravo objavljene redovničke himne „Hvala redovnika“ u izvedbi Redovničkoga band aida i video spot svečano su predstavljeni u srijedu 26. studenoga 2014. u dvorani „Vijenac“ na zagrebačkom Kaptolu.

Premijerno slušanje himne pratila je prezentacija brojnih fotografskih zapisa više autora te prezentiranje audio i video reportaža o tome kako se stvarala redovnička himna. Nakon toga prikazan je video-spot, a kulminacija je bila zajednička izvedba redovničke himne svih okupljenih u prepunoj dvorani na kraju promocije. U sklopu programa svoje su svjedočanstvo redovničkoga života dali milosrdna sestra sv. Križa Marija Pia Tadijanov i franjevac Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM Zlatko Ćorić. U glazbenom su dijelu programa nastupili pjevači popularne duhovne glazbe koji su sudjelovali u projektu franjevac Ivan Matić i dominikanac Anto Bobaš te pjevačica Željka Marinović. Okupljene je u ime organizatora Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica pozdravio predsjednik Konferencije fra Jure Šarčević, promociji su nazočili apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj Alessandro D’Errico te pomoćni zagrebački biskupi Valentin Pozaić i Mijo Gorski, a kroz program je vodila Tanja Baran.

Stihove redovničke himne napisao je Tomislav Baran, a glazbu i aranžman Toni Eterović. Pjesmu je otpjevao zbor od 102 redovnice i redovnika, od kojih je bilo 16 solista. Njima je mentorica bila Željka Marinović, zborom je dirigirao Vinko Karmelić, a glazbeni producent bio je Toni Eterović. Autor video-spota je Matko Petrić. Redovnička himna i video spot snimani su u studiju „Toneter“, zagrebačkim crkvama sv. Vinka Paulskoga i bl. Augustina Kažotića te u više redovničkih zajednica i ustanova u kojima djeluju redovnice i redovnici.

Multimedijalni projekt sastoji se od više sadržaja objavljenih na CD i DVD discu. Na CD discu su pjesma, matrica i audio reportaža o stvaranju projekta, dok su na DVD-u video spot, video reportaža o stvaranju projekta, foto-galerije i notni zapisi. U izvedbi svih tih sadržaja sudjelovali su brojni autori i suradnici. Njihova su imena i službe ispisane u prigodnom impresumu koji prati CD i DVD. Urednica projekta bila je Tanja Baran, izvršni producent o. Anto Gavrić, a voditelj projekta o. Vinko Mamić. Producent projekta je Hrvatska konferencija viših redovničkih poglavara i poglavarica (HKVRPP), a multimedijalni CD/DVD kao nakladnici su objavili HKVRPP (fra Jure Šarčević) i Laudato (Ksenija Abramović).

Redovnička himna „Hvala redovnika“ u izvedbi novoosnovanoga Redovničkoga  band aida napisana je i snimljena u povodu Godine posvećenoga života koju 30. studenoga 2014., na prvu nedjelju došašća, otvara papa Franjo.

Hvala redovnikaZa potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: