[VIDEO] spot Hvala redovnika

Objavljeno: 27. studenoga 2014.

Održana promocija multimedijalnoga projekta redovničke himne „Hvala redovnika“ novoosnovanoga Redovničkoga band aida

Multimedijalni projekt upravo objavljene redovničke himne „Hvala redovnika“ u izvedbi Redovničkoga band aida i video spot svečano su predstavljeni u srijedu 26. studenoga 2014. u dvorani „Vijenac“ na zagrebačkom Kaptolu.

Premijerno slušanje himne pratila je prezentacija brojnih fotografskih zapisa više autora te prezentiranje audio i video reportaža o tome kako se stvarala redovnička himna. Nakon toga prikazan je video-spot, a kulminacija je bila zajednička izvedba redovničke himne svih okupljenih u prepunoj dvorani na kraju promocije. U sklopu programa svoje su svjedočanstvo redovničkoga života dali milosrdna sestra sv. Križa Marija Pia Tadijanov i franjevac Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM Zlatko Ćorić. U glazbenom su dijelu programa nastupili pjevači popularne duhovne glazbe koji su sudjelovali u projektu franjevac Ivan Matić i dominikanac Anto Bobaš te pjevačica Željka Marinović. Okupljene je u ime organizatora Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica pozdravio predsjednik Konferencije fra Jure Šarčević, promociji su nazočili apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj Alessandro D’Errico te pomoćni zagrebački biskupi Valentin Pozaić i Mijo Gorski, a kroz program je vodila Tanja Baran.

Stihove redovničke himne napisao je Tomislav Baran, a glazbu i aranžman Toni Eterović. Pjesmu je otpjevao zbor od 102 redovnice i redovnika, od kojih je bilo 16 solista. Njima je mentorica bila Željka Marinović, zborom je dirigirao Vinko Karmelić, a glazbeni producent bio je Toni Eterović. Autor video-spota je Matko Petrić. Redovnička himna i video spot snimani su u studiju „Toneter“, zagrebačkim crkvama sv. Vinka Paulskoga i bl. Augustina Kažotića te u više redovničkih zajednica i ustanova u kojima djeluju redovnice i redovnici.

Multimedijalni projekt sastoji se od više sadržaja objavljenih na CD i DVD discu. Na CD discu su pjesma, matrica i audio reportaža o stvaranju projekta, dok su na DVD-u video spot, video reportaža o stvaranju projekta, foto-galerije i notni zapisi. U izvedbi svih tih sadržaja sudjelovali su brojni autori i suradnici. Njihova su imena i službe ispisane u prigodnom impresumu koji prati CD i DVD. Urednica projekta bila je Tanja Baran, izvršni producent o. Anto Gavrić, a voditelj projekta o. Vinko Mamić. Producent projekta je Hrvatska konferencija viših redovničkih poglavara i poglavarica (HKVRPP), a multimedijalni CD/DVD kao nakladnici su objavili HKVRPP (fra Jure Šarčević) i Laudato (Ksenija Abramović).

Redovnička himna „Hvala redovnika“ u izvedbi novoosnovanoga Redovničkoga  band aida napisana je i snimljena u povodu Godine posvećenoga života koju 30. studenoga 2014., na prvu nedjelju došašća, otvara papa Franjo.

Hvala redovnikaZa potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: