Villa Elisa, Argentina: Obnova zavjeta i proslava obljetnica

Objavljeno: 4. veljače 2024.

Kao svake godine, mi sestre Provincije Krista Kralja – Argentina, okupile smo se u kapeli našeg samostana u Villa Elisi na Svijećnicu kako bismo proslavile obljetnice svojih redovničkih zavjeta. Dodatan razlog za slavlje ove je godine bila i 75. obljetnica osnutka Novicijata Gospe od Čudotvorne Medaljice u Villa Elisi.

Svečano koncelebrirano euharistijsko slavlje predvodio je nadbiskup La Plate mons. Gabriel Antonio Mestre.

Za vrijeme sv. mise s. M. Guadalupe Velazquez položila je privremene redovničke zavjete na daljnje dvije godine, a s. Claudia Liliana Diaz, s. Lucia Laura Leiva i s. Luciana Mariela Zalazar proslavile su srebrni jubilej zavjeta.

Zahvalne Gospodaru Žetve za dar zvanja i ustrajnosti na započetom putu, molimo ga i za nova zvanja u našoj Provinciji i cijeloj Družbi.

 


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: