XVI. Internacionalni susret poglavara Vinkovske obitelji u Rimu

Objavljeno: 12. siječnja 2012.

XVI. Internacionalni susret poglavara Vinkovske obitelji održat će se od 13. – 15. siječnja 2012. godine u Rimu. Susretu će nazočiti i naša Časna majka s. Miroslava Bradica u pratnji s. M. Berislave Grabovac koja će sudionicima susreta prigodnom prezentacijom na engleskom jeziku predstaviti našu Družbu s Kućom maticom u Zagrebu.
Svake druge godine, naime, voditelji internacionalnih ogranaka Vinkovske obitelji okupljaju se u svrhu ujedinjavanja, obuke, promišljanja i razmjene iskustava i projekata među Vinkovskim kongregacijama i udrugama. Zadnjih godina proširio se broj novih sudionika, kongregacija i udruga, čiji je rad prožet duhom sv. Vinka i Vinkovskom karizmom. Jedna od novih sudionica ovogodišnjeg susreta je i naša Družba.


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: