Započeo edukacijski program za djevojke u Bumi

Objavljeno: 19. veljače 2019.

U našem Edukacijskom centru sv. Lujze de Marillac, u Bumi, započeli smo ove godine školu za djevojke koje nisu bile u mogućnosti završiti osnovnu ili srednju školu. Odazvale su se djevojke iz nekoliko župa otoka Malaita. Susret je započeo 8. veljače 2019. svetom misom i zazivom Duha Svetoga.

Ovaj tromjesečni edukacijski program sastoji se od osnovnih vještina kuhanja i šivanja, vrtlarstva, učenja engleskog jezika i upoznavanju katekizma, uključujući i zdravstvenu edukaciju i  kreativne radionice.

Već je prošlo nekoliko dana od našega početka i već vidimo Božje djelovanje i Njegovu ruku. On u svojoj providnosti čini „puno više nego mi možemo moliti ili zamisliti.“ Ovim djevojkama pružena je nova nada i nova prilika po kojoj mogu imati bolju budućnosti.

Zahvalne smo dobrom Bogu koji nas prati u svakom našem poslu za dobro naroda kojima nas je poslao. Bez molitvene podrške i materijalne pomoći naše Družbe ovakvi projekti ne bi bili ostvarivi. Za uspjeh ovog projekta posebno zahvaljujemo Papinskim misijskim djelima u RH i Papinskim misijskim djelima u Bosni i Hercegovini za njihovu potporu u financiranju hrane.

Hvala i svima vama koji nas pratite svojim molitvama i materijalnim sredstvima te tako pomažete da nada ovih mladih djevojaka postane stvarnost.

s. M. Veronika Ćibarić

 


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: