Zavjeti sestara Provincije Marije Kraljice Mira – Paragvaj

Objavljeno: 6. veljače 2012.

Na  blagdan Prikazanja Gospodinova u Hramu – Svijećnica,  2. veljače  2012. godine nekoliko naših sestara obnovilo je svoju vjernost Kristu Gospodinu. I one su, na blagdana Isusova Prikazanja u Hramu, prikazale sebe u hramu Gospodinovu da prinose žrtvu Bogu milu. Ta žrtva po zavjetima čistoće, siromaštva i poslušnosti postaje dar i doprinos, kako kaže sveti Pavao, onome što nedostaje mukama Kristovim. Prinos za tijelo njegovo, za Crkvu.

Naše prinosnice bile su:

–         s. M. Beatriz Fernández Alarcón koja je položila svoje privremene

redovničke zavjete na tri godine,

–          S.  M. Lourdes Valdez položila je privremene redovničke zavjete na daljnje

dvije godine,

–         S. Mariela Centurión Cabrera i s. M. Andrea Benítez Fúnez proslavile

su  25.  obljetnicu redovničkih zavjeta.

Euharistijsko slavlje u župi Krista Kralja u Asuncionu – Paragvaj, predvodio je P. Cayo  Palacio, lazarist. Slavlju je nazočio veliki broj sestara, rodbine i prijatelja naših slavljenica.

Našim sestrama slavljenicama od srca čestitamo i molimo za vjernost i ustrajnost u dobru do konca života.Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: