Zavjeti sestara Provincije Marije Kraljice Mira – Paragvaj

Objavljeno: 6. veljače 2012.

Na  blagdan Prikazanja Gospodinova u Hramu – Svijećnica,  2. veljače  2012. godine nekoliko naših sestara obnovilo je svoju vjernost Kristu Gospodinu. I one su, na blagdana Isusova Prikazanja u Hramu, prikazale sebe u hramu Gospodinovu da prinose žrtvu Bogu milu. Ta žrtva po zavjetima čistoće, siromaštva i poslušnosti postaje dar i doprinos, kako kaže sveti Pavao, onome što nedostaje mukama Kristovim. Prinos za tijelo njegovo, za Crkvu.

Naše prinosnice bile su:

–         s. M. Beatriz Fernández Alarcón koja je položila svoje privremene

redovničke zavjete na tri godine,

–          S.  M. Lourdes Valdez položila je privremene redovničke zavjete na daljnje

dvije godine,

–         S. Mariela Centurión Cabrera i s. M. Andrea Benítez Fúnez proslavile

su  25.  obljetnicu redovničkih zavjeta.

Euharistijsko slavlje u župi Krista Kralja u Asuncionu – Paragvaj, predvodio je P. Cayo  Palacio, lazarist. Slavlju je nazočio veliki broj sestara, rodbine i prijatelja naših slavljenica.

Našim sestrama slavljenicama od srca čestitamo i molimo za vjernost i ustrajnost u dobru do konca života.Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: