21. MISIJSKI DAN

Objavljeno: 8. rujna 2014.

21. MISIJSKI DAN

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga i ove godine organizira, sada već treći po redu, Misijski dan kroz cjelodnevno događanje u Duhovno-obrazovnom centru Marijin dvor u Lužnici kako bi se u zajedničkoj molitvi i druženju prisjetili naših sestara u misijama i njihovih potreba.

Pozivamo sve prijatelje, dobročinitelje i ljude dobre volje da nam se pridruže u nedjelju, 21. rujna 2014. u Lužnici. Program započinjemo Euharistijskim slavljem u 10.30 sati i nastavljamo bogatim programom do 17.00 sati. Tijek događanja u cijelosti pogledajte u nastavku.

“Naš je poziv da idemo, ne u jednu župu, i ne samo u jednu biskupiju, nego po svoj zemlji; i što da činimo? Da ražarimo srca ljudska i oduševimo ih da čine ono što je činio Sin Božji … Nije mi dovoljno ljubiti Boga ako ga i moj bližnji ne ljubi.”
Sv. Vinko Paulski

TIJEK DOGAĐANJA:
10.30 sati: SVETA MISA 
– predvodi don Ivan Štironja, nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u Bosni i Hercegovini
11.30 sati: Predstavljanje prisutnih sestara misionarki iz Južne Amerike i Bugarske 
12.00 sati: MEDITACIJA: VINKO I MISIJE 
12.30 sati: RUČAK
13.00 – 17.00 sati: DOBROTVORNI SAJAM  
13.30 sati: KREATIVNE RADIONICE 
14.30 sati: IGRAONICE 
15.30 sati: PRIGODNI PROGRAM 
– nastup prijavljenih grupa
17.00 sati: ZAHVALA

ULAZ SLOBODAN
– Svi prilozi sakupljeni na sajmu kao i Vaši dobrovoljni prilozi namijenjeni su potrebama misija Družbe sestara milosrdnica.

MJESTO DOGAĐANJA:
Duhovno-obrazovni centar 
Marijin dvor, Lužnica

Lužnički odvojak 3; HR-10290 Zaprešić
http://www.luznica.com
Telefon: +385(0)1-3350-944; Fax: +385(0)1-3311-487; E-mail: tajnistvo@luznica.hr

ORGANIZATOR:
Družba sestara milosrdnica 
Svetog Vinka Paulskoga – Zagreb

Frankopanska 17, p.p.702, HR-10001 Zagreb
tel. 4830-006, faks: 4835-512, 
e-pošta: misije.milosrdnice@gmail.comZa potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: