21. MISIJSKI DAN

Objavljeno: 8. rujna 2014.

21. MISIJSKI DAN

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga i ove godine organizira, sada već treći po redu, Misijski dan kroz cjelodnevno događanje u Duhovno-obrazovnom centru Marijin dvor u Lužnici kako bi se u zajedničkoj molitvi i druženju prisjetili naših sestara u misijama i njihovih potreba.

Pozivamo sve prijatelje, dobročinitelje i ljude dobre volje da nam se pridruže u nedjelju, 21. rujna 2014. u Lužnici. Program započinjemo Euharistijskim slavljem u 10.30 sati i nastavljamo bogatim programom do 17.00 sati. Tijek događanja u cijelosti pogledajte u nastavku.

“Naš je poziv da idemo, ne u jednu župu, i ne samo u jednu biskupiju, nego po svoj zemlji; i što da činimo? Da ražarimo srca ljudska i oduševimo ih da čine ono što je činio Sin Božji … Nije mi dovoljno ljubiti Boga ako ga i moj bližnji ne ljubi.”
Sv. Vinko Paulski

TIJEK DOGAĐANJA:
10.30 sati: SVETA MISA 
– predvodi don Ivan Štironja, nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u Bosni i Hercegovini
11.30 sati: Predstavljanje prisutnih sestara misionarki iz Južne Amerike i Bugarske 
12.00 sati: MEDITACIJA: VINKO I MISIJE 
12.30 sati: RUČAK
13.00 – 17.00 sati: DOBROTVORNI SAJAM  
13.30 sati: KREATIVNE RADIONICE 
14.30 sati: IGRAONICE 
15.30 sati: PRIGODNI PROGRAM 
– nastup prijavljenih grupa
17.00 sati: ZAHVALA

ULAZ SLOBODAN
– Svi prilozi sakupljeni na sajmu kao i Vaši dobrovoljni prilozi namijenjeni su potrebama misija Družbe sestara milosrdnica.

MJESTO DOGAĐANJA:
Duhovno-obrazovni centar 
Marijin dvor, Lužnica

Lužnički odvojak 3; HR-10290 Zaprešić
http://www.luznica.com
Telefon: +385(0)1-3350-944; Fax: +385(0)1-3311-487; E-mail: tajnistvo@luznica.hr

ORGANIZATOR:
Družba sestara milosrdnica 
Svetog Vinka Paulskoga – Zagreb

Frankopanska 17, p.p.702, HR-10001 Zagreb
tel. 4830-006, faks: 4835-512, 
e-pošta: misije.milosrdnice@gmail.comZa potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: