Čestitka časne majke Miroslave Bradica prigodom svetkovine Velike Gospe

Objavljeno: 15. kolovoza 2022.

Drage moje sestre!

Ponovno dolazim k vama te vas pozivam da se okupimo oko divnog lika naše nebeske Majke. Dođite da je pozdravimo kao najuzvišeniju Kraljicu neba i zemlje. Zahvalimo joj od srca za njezinu moćnu zaštitu koju nam je uvijek s toliko ljubavi iskazivala. Dođite da je zamolimo kao predobru Majku da nas čuva u ovim burnim i nestalnim vremenima kad tolike, pa i Bogu posvećene osobe, gube volju i smisao za nasljedovanje uzvišenih ideala njezina Sina.

Danas je Velika Gospa, dan Marijina uznesenja na nebo, dan njezine slave i pobjede nad paklenim zmajem koji vreba i odvlači tolike duše u propast. Danas je veliki dan i za svaku od nas kada smo po Božjem izabranju krenule stopama prečiste Djevice da bismo se potpuno darovale njezinu Sunu. To je i naš dan duhovne pobjede kada smo snagom Božanske ljubavi koja je osvojila naše srce odlučile predati svoj život, svoje srce i dušu Onome koji nas je prvi ljubio. Neka nas i danas preplavi žar ljubavi.

Obnovimo svoju gorljivost i oduševljenje, neka nas ispuni radost zbog spoznaje da nas je sam Bog izabrao za svoje djelo. Sve svoje godine radosnog služenja Bogu i narodu, svoje velike žrtve i moltve, svoje tiho služenje, sumnje i tjeskobe stavite u buket velikodušnog dara i na današnji dan, na koji ste radosno izrekle svoj DA, stavite ponovno na oltar svome Gospodinu. Neka vam u tome ponovno bude uzor, primjer i poticaj Presveta Djevica koja je tiho, samozatajno i dostojanstveno služila svome Bogu i njegovu Sinu.

Marija je pažljivo slušala Božje riječi i pohranjivala ih u svom srcu. Razmišljala je o njima s velikom željom i nakanom da ih provede u djelo. Činimo i mi tako, drage sestre. Osluškujmo Božju riječ, čuvajmo je u svom srcu i živimo tiho, skromno i dostojanstveno svoje redovničko poslanje. Budimo poput Marije primjer i putokaz tolikim nesretnim i izgubljenim dušama koje nas u ovim burnim vremenima itekako trebaju.

To vam od srca želim uz najsrdačnije čestitke. Vaša majka

Miroslava Bradica

Čestitka prigodom svetkovine Velike Gospe u pdf-formatu


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: