Duhovna obnova za sestre jubilarke

Objavljeno: 16. srpnja 2013.

Od 12. do 16. srpnja 2013. godine održana je duhovna obnova za sestre jubilarke: 10., 15., 20., 25. godina. Obnovu je vodio don Milan Ivančević, salezijanac.  U svojim nagovorima naglasio je kako ne smijemo zaboraviti da smo tražitelji Boga te je istaknuo koja su to prioritetna mjesta gdje trebamo i gdje možemo naći Boga. Govorio je o važnosti molitve u našem životu, o tome da smo i oni koji drugima moraju otkrivati Boga te o vjernosti zvanju.

U nedjelju smo zajedno s Č. M. Miroslavom Bradica, vrh. tajnicom s. Jelenom Ikić te vrh. ekonomom s. Beatricom, koje su sve i organizirale, krenule na hodočašće.  Pridružila nam se i s. Laura Tuba. Posjetile smo najprije gospićko groblje gdje se nalazi grob naše mučenice s. Žarke Ivasić koja je u komunističkom režimu mučki streljana, zatim na Udbinu gdje smo posjetile Crkvu hrvatskih mučenika i gdje smo se prisjetile mučeničke povijesti našeg Hrvatskog naroda, sve tamo od vremena Turaka. Nakon toga pošle smo na vrelo Gacke gdje se naše zajedništvo nastavilo oko obiteljskog, izletničkog, stola. Potom smo krenule u Lasinju gdje smo slavile euharistiju koju je predvodio vlč. Stjepan Bradica, brat naše Časne Majke te nas je, zajedno s našim sestrama koje djeluju na župi, toplo i srdačno ugostio.

Druženje i ova duhovna obnova doista su bili prekrasni, to je ujedno i prilika da se susretnu generacije sestara, a neki se nisu vidjeli još tamo od novicijata. Bilo je zanimljivo prisjećati se novicijatskih dana, svih zgoda i “nezgoda” iz tog odgojnog vremena, a i prilika da vidimo što trenutno sada radimo.

Zahvaljujemo Č. M. Miroslavi i svima koji su na bilo koji način pridonijeli da ovaj susret bude, doista, prekrasan. Hvala i svim sestrama u Lužnici koje brinu za ljepotu okoliša i cijelog ambijenta ovog Duhovno – obrazovnog centra. Hvala.

S. Stjepanka Stanić


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: