Novotvorena “božićna” web-stranica Družbe sestara milosrdnica

Objavljeno: 24. prosinca 2011.

Na Badnjak, u večernjim satima prije polnoćke, u tajništvu Vrhovne uprave, otvorena je web stranica naše Družbe na adresi: www.milosrdnice.hr/new. Otvaranju su nazočile članice Vrhovne, Provincijalne i Kućne uprave te urednice web stranice, Martina Hajsig i s. Stjepanka Stanić. Simboličnom gestom, klikom na tastaturu računala, časna majka s. Miroslava Bradica,  pokrenula je web stranicu Družbe sestara milosrdnica Svetog Vinka Paulskoga – Zagreb, naglasivši kako će ovaj način komunikacije biti snažna poveznica međusobno kao i sa svima onima koji žele upoznati život i djelovanje naše Družbe. Časna majka je potaknula urednice da pri uređenju web stranice uvijek imaju na pameti važnost i ulogu sredstava društvenog priopćavanja. Na važnost i ulogu medija potiču nas i riječi pape Benedikta XVI., koji kaže da mediji trebaju biti „prigodom za očovječenje i to ne samo onda kad, zahvaljujući tehnološkom razvoju, nude veće mogućnosti komuniciranja i informiranja nego i napose onda kad su usmjereni prema viziji osobe i zajedničkoga dobra koje odražava istinski univerzalne vrijednosti. „ (Benedikt XVI., Ljubav u istini, str.123)

Ovaj povijesni događaj otvaranja web stranice, koja zahtijeva stalnu doradu, Časna majka je zaključila riječima: „Sadržaj stranice prodahnjujmo ljubavlju u službi istine, promičimo dostojanstvo osobe i narodâ, kao dragocjenu pomoć u rastu zajedništva naše redovničke obitelji i društva u kojem živimo i djelujemo.“Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: