Novotvorena “božićna” web-stranica Družbe sestara milosrdnica

Objavljeno: 24. prosinca 2011.

Na Badnjak, u večernjim satima prije polnoćke, u tajništvu Vrhovne uprave, otvorena je web stranica naše Družbe na adresi: www.milosrdnice.hr/new. Otvaranju su nazočile članice Vrhovne, Provincijalne i Kućne uprave te urednice web stranice, Martina Hajsig i s. Stjepanka Stanić. Simboličnom gestom, klikom na tastaturu računala, časna majka s. Miroslava Bradica,  pokrenula je web stranicu Družbe sestara milosrdnica Svetog Vinka Paulskoga – Zagreb, naglasivši kako će ovaj način komunikacije biti snažna poveznica međusobno kao i sa svima onima koji žele upoznati život i djelovanje naše Družbe. Časna majka je potaknula urednice da pri uređenju web stranice uvijek imaju na pameti važnost i ulogu sredstava društvenog priopćavanja. Na važnost i ulogu medija potiču nas i riječi pape Benedikta XVI., koji kaže da mediji trebaju biti „prigodom za očovječenje i to ne samo onda kad, zahvaljujući tehnološkom razvoju, nude veće mogućnosti komuniciranja i informiranja nego i napose onda kad su usmjereni prema viziji osobe i zajedničkoga dobra koje odražava istinski univerzalne vrijednosti. „ (Benedikt XVI., Ljubav u istini, str.123)

Ovaj povijesni događaj otvaranja web stranice, koja zahtijeva stalnu doradu, Časna majka je zaključila riječima: „Sadržaj stranice prodahnjujmo ljubavlju u službi istine, promičimo dostojanstvo osobe i narodâ, kao dragocjenu pomoć u rastu zajedništva naše redovničke obitelji i društva u kojem živimo i djelujemo.“Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: