POZIVNICA – SKROVITI ŽIVOT KATARINE LABOURÉ

Objavljeno: 24. studenoga 2016.

POZIVNICA

Poštovani,

čast nam je i radost pozvati Vas na predstavljanje knjige


Anne Bernet

SKROVITI ŽIVOT KATARINE LABOURÉ

u ponedjeljak, 28. studenoga 2016. u 19,30 sati

u kinodvorani, na I. katu  Ženske opće gimnazije Družbe sestara milosrdnica, Zagreb, Gundulićeva 12.


O knjizi će govoriti: s. M. Arkanđela Smoljo, MVZ; fra Ljudevit Maračić, OFMConv


Moderator: s. M. Berislava Grabovac, MVZ


Predstavljanju knjige prethodi sveta misa u 18,30 sati, u crkvi sv. Vinka Paulskoga (Frankopanska 17),

koju predvodi o. Dario Grbac, CM.Predstavljanje će biti popraćeno čitanjem odlomaka iz knjige i glazbenim točkama Zbora sestara milosrdnica.


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: