POZIVNICA – SKROVITI ŽIVOT KATARINE LABOURÉ

Objavljeno: 24. studenoga 2016.

POZIVNICA

Poštovani,

čast nam je i radost pozvati Vas na predstavljanje knjige


Anne Bernet

SKROVITI ŽIVOT KATARINE LABOURÉ

u ponedjeljak, 28. studenoga 2016. u 19,30 sati

u kinodvorani, na I. katu  Ženske opće gimnazije Družbe sestara milosrdnica, Zagreb, Gundulićeva 12.


O knjizi će govoriti: s. M. Arkanđela Smoljo, MVZ; fra Ljudevit Maračić, OFMConv


Moderator: s. M. Berislava Grabovac, MVZ


Predstavljanju knjige prethodi sveta misa u 18,30 sati, u crkvi sv. Vinka Paulskoga (Frankopanska 17),

koju predvodi o. Dario Grbac, CM.Predstavljanje će biti popraćeno čitanjem odlomaka iz knjige i glazbenim točkama Zbora sestara milosrdnica.


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: