Primanja i obećanja Marijanske vinkovske mladeži u Livnu

Objavljeno: 4. svibnja 2022.

Primanja i obećanja Marijanske vinkovske  mladeži… A što reći… Koliki je to dojam ostavilo na sve nas koji po prvi put obećajemo da ćemo pomagati siromasima no ne samo njima nego i svim ljudima u potrebi ne tražeći ništa zauzvrat. To je nešto sveto, nešto posebno čime je svaki član Marijanske vinkovske mladeži očaran i što nosi u sebi. Sa svojim prijateljima članovima Udruge PUŽ, članovima Marijanske vinkovske mladeži iz Splita, Šibenika i Zagreba ovaj dan je postao nešto čarobno što će svatko od nas zauvijek imati u srcu. Kao što je na misi rečeno “Vi ste sol zemlje” svatko od nas na svoj poseban i unikatan način nastoji dati mali, a opet veliki doprinos da ovu zemlju “oplodimo”, da ju učinimo boljom kako god znamo.

U Crkvi si sv. Ante Padovanskog u Grabovici i govoriš “Evo me”, govoriš da si tu, obećaješ  se za nešto veliko i sretan si jer također radiš nešto veliko za sebe i cijelu zajednicu. Poslušaš pjesmu naših juniorčića Marijanske vinkovske mladeži, a suze teku… sretan si.

Druženje smo nastavili u prostorijama koje su nam za ovu priliku dali Filip i Ivana, na čemu im neizmjerno hvala, jer su postali dio naše male priče. Ovim putem želimo zahvaliti svim članovima MVM, do sestara i  svećenika don Blaža Ivande, koji nas je lijepo i velikodušno primio u svoju župu, te don Ivana Bebeka, koji nam je uputio riječ dvije i vodio nas kroz svečano misno slavlje posvete i obećanja Marijanske vinkovske mladeži  u BiH.  Hvala članovima Udruge PUŽ i svima ostalima koji su doprinijeli da ovaj dan ozračimo posebnim svjetlom i srećom.

Nikolina Jazvo, MVM u BiH


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: