SIMPOZIJ VINKOVSKE OBITELJI U RIMU

Objavljeno: 15. ožujka 2017.

S velikom vas radošću pozivam u Rim na Simpozij Vinkovske obitelji koji će se održati tijekom  vikenda  od 12. do 15. listopada 2017. godine. Tema našeg Jubileja – “Stranca primiti” – središnja je za taj događaj. Simpozij se održava od četvrtka (dan registracije) do nedjelje u 13.00 sati.

Vjerujem da je Božji dar moći proslaviti taj događaj zajedno s papom Franjom, koji će nam se pridružiti u subotu, 14. listopada. Privilegirani smo također što ćemo s nama u Rimu toga vikenda imati relikvijar sa srcem svetog Vinka, koje je započelo svoje putovanje po svijetu.


Detalje o Simpoziju možete pronaći u ovom PDF prilogu.

Simpozij Vinkovske obitelji


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: