Susret Vrhovne uprave s upravama provincija i delegatura Družbe sestara milosrdnica

Objavljeno: 15. studenoga 2014.

U Duhovno obrazovnom centru Marijin dvor u Lužnici održat će se redoviti godišnji susret Vrhovne uprave s upravama provincija i delegatura naše Družbe pod predsjedanjem časne majke Miroslave Bradica.

Ovaj susret je od općeg interesa za dobro cijele naše Družbe osobito njezinog europskog dijela na kojem se nalazi najveći broj družbinih kuća i članova. Cilj susreta je da članice uprava, predvođene Vrhovnom glavaricom Družbe, u zajedništvu molitve, promišljanja i razgovora sagledaju postojeće stanje Družbe sa svom njezinom problematikom i novim izazovima te, nadahnute Duhom Božjim, pronađu nove smjernice za plodonosnije življenje vlastite karizme.

U iščekivanju proglašenja Godine posvećenog života Susret će započeti kratkom duhovnom pripravom koju će predvoditi o. Vjenceslav Mihetec, OCD, na temu “Ususret Godini posvećenog života”. Jer samo zajedničkim radom, u jednostavnosti srca, vođene Duhom Božjim i iskrenim nastojanjem, možemo u Godini posvećenog života zaživjeti novim žarom vlastite karizme i posvjedočiti uzvišenost milosrdničkog poziva u ovim burnim vremenima.

Ovaj naš opsežni i zahtjevni rad toplo preporučujemo zagovoru naše nebeske Majke Marije, svetim Zaštitnicima Družbe i molitvama svih sestara Družbe.Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: