U LUŽNICI ODRŽAN SUSRET UPRAVA

30. listopada 2019.

Redoviti Susret Vrhovne uprave s upravama provincija europskog dijela Družbe i Delegature Presvetih Srdaca Isusa i Marije – Rim održan je od 24. do 27. listopada ove godine u Duhovno-obrazovnom centru Marijin dvor, u Lužnici. Na Susretu se okupilo dvadeset i devet članica uprava, koje su pod vodstvom časne majke Miroslave Bradica, promišljale o trenutnoj situaciji u Družbi koja se susreće s različitim problemima te dogovarale kalendar događanja za jubilejsku 175. obljetnicu koja je u rujnu ove godine svečano otvorena u Kući matici.

Prvi dan Susreta imao je duhovni karakter. Predavanje na temu „Milosrdna ljubav osvaja svijet – 175 godina – UMORNO REDOVNIŠTVO U UMORNOJ CRKVI“ održao je prof. dr. Stjepan Baloban. Bila je to prigoda da zajedno promišljamo i pronalazimo načine kako u godini Jubileja prevladati prisutni umor i obnoviti duhovne snage za radosno življenje milosrdne ljubavi.

Kroz ostale radne dane susreta obrađivale smo sljedeće teme:

1.Vizija provincije/delegature u budućnosti kroz osmišljavanje postojećih redovničkih zajednica u duhu vinkovske karizme te u skladu s Odlukama i Zaključcima XVII. redovitog Generalnog kapitula.

2.Program proslave Jubilejske godine u mojoj provinciji s naglaskom na duhovnoj obnovi članica provincije/delegature, na karitativnom djelovanju i pojačanom radu za duhovna zvanja.

3.Prijedlozi za doček relikvija sv. Vinka u Kući matici te za proslavu Jubilejske godine na planu cijele Družbe s naglaskom na oživljavanju izvornog – radosnog i oduševljenog življenja milosrdničke karizme.

4.Kratki izvještaj provincije/delegature o iskorištenosti prikupljenog novca od 5% za siromašne.

5.Razno

6.Odluke i zaključci Susreta

Kroz sve dane Susreta svete mise uz prigodnu homiliju predslavili su: mons. Stjepan Baloban, p. Blaženko Nikolić, DI, vlč. Ivica Cujzek i fra Danijel Patafta, OFM.

Susret je završio s ručkom nakon kojeg su se sudionice Susreta uputile u svoje zajednice sa željom da potaknute Duhom Svetim nastave radosno služiti Bogu i čovjeku te s povjerenjem gledaju u budućnost koja je pred njima.

Galerija slika