Ulazak u novicijat

Objavljeno: 15. kolovoza 2015.

„Ovo je dan posvećen Gospodinu!“ Neh 8,9


Vrijeme kandidature i postulature brzo je prošlo i došao je dan moga ulaska u novicijat.

U petak, 14. kolovoza 2015. slavljen je obred ulaska u novicijat. Prije početka obreda okupili smo se u novicijatskoj kapeli kako bismo se pomolili. Predvođeni našim poglavarima krenuli smo u procesiji iz kuće novicijata pjevajući marijanske pjesme. Zaustavili smo se kod špiljice Gospe Lurdske i izmolili molitvu Spomeni se. U crkvi je u 16 sati započeo obred ulaska u novicijat koji je predvodio rektor vlč. Marijan Pavlenić. Nakon što me provincijalna glavarica s. M. Terezija Karača prozvala mojim novim redovničkim imenom s. M. Antoneta, nastavili smo moliti svečanu Večernju za svetkovinu Uznesenja BDM. Poslije izlaska iz crkve, pred kipom sv. Vinka slijedilo je čestitanje i fotografiranje. Radost druženja nastavila se uz zakusku u kući novicijata.

Iako sam bila sama, strah nije obuzeo moje srce, jer „Ovo je dan posvećen Gospodinu“- što želim reći svakog novog dana i tako ga započeti i posvetiti Gospodinu, a tako i bližnjima  koje ću svakodnevno susretati. Ovo je jedan novi korak u mom redovničkom hodu. U tom hodu želim biti hrabra i ustrajna. Zato se preporučam u molitve kako bih nastavila koračati putom koji sam uz Božju milost izabrala. Na kraju želim zahvaliti svima koji su u moj život utkali dio sebe i nose me svakodnevno u svojim molitvama.

s. M. Antoneta Martić, novakinja


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: