Ulazak u novicijat

Objavljeno: 20. kolovoza 2014.


Na uočnicu svetkovine Velike Gospe, u samostanskoj crkvi sv. Vinka Paulskoga u 16 sati, četiri postulantice europskog dijela naše Družbe stupile su u novicijat. Potaknute božanskim nadahnućem i Božjim milosrđem, one su pred cijelom zajednicom za vrijeme obreda uvođenja u redovnički život, koji je predvodio rektor vlč. Marijan Pavlenić, izrekle svoju molbu da žele upoznati naš način života kako bi kroz vrijeme novicijata naučile slijediti Krista raspetoga u siromaštvu, poslušnosti i čistoći da bi kao redovnice bile spremne za službu Crkvi i ljudima kojima ih Bog pošalje.
Kao izraz te nove duhovne stvarnosti dobile su i nova redovnička imena:
Luca Ešegović, sestra Klara (Provincija Bezgrješnog Začeća BDM – Zagreb)
Antonia Mikotić, sestra Ivana (Provincija Bezgrješnog Začeća BDM – Zagreb)
Ljubica Brusić, sestra Marija Ljubica (Provincija Majke Dobroga Savjeta – Rijeka)
Marija Palić, sestra Marija (Provincija Navještenja Gospodinova – Split)
Radujemo se s njima, preporučamo ih zaštiti Marije na nebo uznesene i molimo im hrabrost i ustrajnost na započetom putu!
Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: