Ulazak u postolaturu

Objavljeno: 13. rujna 2015.

Naša Družba od 12. rujna bogatija je za četiri nove postulantice. Naime, Valentina Sitaš, Ivana Ćurković, Nina Krapić i Ivana Šain 12. rujna 2015. godine ušle su u postulaturu Družbe sestara milosrdnica.

Ulazak u postuaturu obilježen je svečanim misnim slavljem koje je predvodio  rektor vlč. Marijan Pavlenić. Svetoj misi prisustvovala je Č.M. Miroslava Bradica sa svojim vijećem,časna provincijalka s.M.Elizabeta Peršić,te časna oberica s.Zdenka Ilak .Pripravnice Družbe sestara milosrdnica animirale su misno slavlje zajedno s časnom prefektom s.M.Zrinkom Lončar i časnom magistrom s.M.Karolinom Zebić,koje je bilo protkano zahvalom i zajedništvom. U svojoj propovijedi vlč.Marijan govorio je o veličini Imena Marijina ali i o njenoj poniznosti i predanosti volji Božjoj kao savršeni primjer postulanticama. Nakon misnog slavlja Č.M. Miroslava Bradica svojim toplim govorom zaželjela nam je blagoslov i ustrajnost na putu redovništva, posebno ističući važnost molitve i iskrenog zajedništva. Naše radosno druženje završilo je zahvalom Ocu Nebeskom koji nas je okupio u ovoj lijepoj prigodi.

Zahvalne smo za ovaj novi korak,malen ali srcima jako važan. Ljubav Očeva okupila nas je zajedno,te služeći,prihvaćajući i ljubeći jedna drugu, želimo da ova naša zajednica bude mjesto radosti i mira. Isus nas je izabrao i pozvao,a mi ćemo kao živi znak Njegove prisutnosti kročiti radosno,šireći duh svetog Vinka.


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: