Uskrsna čestitka časne majke Miroslave Bradica

Objavljeno: 19. travnja 2014.

Uskrs, 2014.

Isus Krist, Jaganjac Božji, prinio je sama sebe kao žrtvu na križu, da nas otkupi i očisti od svake ljage grijeha. On nam je svojom mukom, smrću i uskrsnućem otvorio put svetosti i punine života u Bogu. Po Njegovoj žrtvi i ljubavi postali smo dionici vječnog života i neprolazne radosti.

Veliko je to otajstvo Vazma koje nas poziva da svakodnevno pogled upiremo u Krista Jaganjca, nevina i bez mane, koji nas je učinio sudionicima otajstva svoje otkupiteljske ljubavi. Neka naša srca ispuni živa nada i radost zbog Njegove pobjede nad grijehom i smrću.

Sretan i blagoslovljen Uskrs, svetkovinu novog života u Kristu, uz srdačne pozdrave žele Vam sestre milosrdnice.

s. Miroslava Bradica

vrhovna glavarica

Čestitka časne Majke PDF


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: