Uskrsna čestitka časne majke Miroslave Bradica

Objavljeno: 19. travnja 2014.

Uskrs, 2014.

Isus Krist, Jaganjac Božji, prinio je sama sebe kao žrtvu na križu, da nas otkupi i očisti od svake ljage grijeha. On nam je svojom mukom, smrću i uskrsnućem otvorio put svetosti i punine života u Bogu. Po Njegovoj žrtvi i ljubavi postali smo dionici vječnog života i neprolazne radosti.

Veliko je to otajstvo Vazma koje nas poziva da svakodnevno pogled upiremo u Krista Jaganjca, nevina i bez mane, koji nas je učinio sudionicima otajstva svoje otkupiteljske ljubavi. Neka naša srca ispuni živa nada i radost zbog Njegove pobjede nad grijehom i smrću.

Sretan i blagoslovljen Uskrs, svetkovinu novog života u Kristu, uz srdačne pozdrave žele Vam sestre milosrdnice.

s. Miroslava Bradica

vrhovna glavarica

Čestitka časne Majke PDF


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: