„Veliča duša moja Gospodina“

Objavljeno: 17. kolovoza 2019.

Razdoblje novicijata je vrijeme u kojem proučavamo naše Konstitucije, temeljni dokument  Družbe, te uronjene u intenzivniju molitvu i razmatranje Božje riječi razmišljamo o svom pozivu i predanju Bogu. Obred ulaska u novicijat predvodio je rektor crkve sv. Vinka vlč. Marijan Pavlenić. Za vrijeme samog obreda pročitana su i naša redovnička imena: s. Ines Marija Meštrović i s. Marija Cecilija Bašić.

U svom kratkom nagovoru vlč. Marijan nam je za uzor i primjer u redovničkom životu dao našu Nebesku Majku, kako bi i mi u svakom trenutku svoga života mogle reći Gospodinu “Evo službenice Gospodnje neka mi bude po tvojoj riječi.” i da se s potpunim pouzdanjem predamo u Njegove ruke.

Nakon molitve Večernje, koju su naše sestre obogatile svojim lijepim pjevanjem, Časna Majka nas je predala učiteljici s. M. Karolini Zebić. Ona će nam za vrijeme novicijata pomoći još bolje upoznati redovnički život, a osobito život i duh naše Družbe.

Zahvalne dragom Bogu na daru poziva i svakoj sestri koja je svojim prisustvom obogatila ovo naše slavlje, preporučujemo se u vaše molitve. Neka nas sve na našem putu prati zagovor naših svetih Zaštitnika i Nebeske Majke Marije. 

s. Ines Marija Meštrović, novakinja


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: