„Veliča duša moja Gospodina“

17. kolovoza 2019.

Upravo te riječi odjekivale su nam u srcu dok smo u procesiji iz Kuće novicijata, uz pjesmu, koračali prema crkvi. Radost, molitva i zajedništvo sa sestrama ispunjalo je toga dana naša srca koja su još više gorjela za Krista. Dana 14. kolovoza 2019., pod svečanom molitvom Večernje nas dvije postulantice, Ines Meštrović (članica Provincije Bezgrješnog začeća BDM – Zagreb) i Cecilija Bašić (članica Provincije Navještenja Gospodinova – Split),  započele smo kanonski novicijat.

Razdoblje novicijata je vrijeme u kojem proučavamo naše Konstitucije, temeljni dokument  Družbe, te uronjene u intenzivniju molitvu i razmatranje Božje riječi razmišljamo o svom pozivu i predanju Bogu. Obred ulaska u novicijat predvodio je rektor crkve sv. Vinka vlč. Marijan Pavlenić. Za vrijeme samog obreda pročitana su i naša redovnička imena: s. Ines Marija Meštrović i s. Marija Cecilija Bašić.

U svom kratkom nagovoru vlč. Marijan nam je za uzor i primjer u redovničkom životu dao našu Nebesku Majku, kako bi i mi u svakom trenutku svoga života mogle reći Gospodinu “Evo službenice Gospodnje neka mi bude po tvojoj riječi.” i da se s potpunim pouzdanjem predamo u Njegove ruke.

Nakon molitve Večernje, koju su naše sestre obogatile svojim lijepim pjevanjem, Časna Majka nas je predala učiteljici s. M. Karolini Zebić. Ona će nam za vrijeme novicijata pomoći još bolje upoznati redovnički život, a osobito život i duh naše Družbe.

Zahvalne dragom Bogu na daru poziva i svakoj sestri koja je svojim prisustvom obogatila ovo naše slavlje, preporučujemo se u vaše molitve. Neka nas sve na našem putu prati zagovor naših svetih Zaštitnika i Nebeske Majke Marije. 

s. Ines Marija Meštrović, novakinja

Galerija slika